Ubiquitous Technologies and Ethical Challenges

02.05.2013 | Mikkel Rytter

Dato ons 22 maj
Sted Aarhus University, Information Studies, Nygaard building, room 091

Forskningsgruppen “Overvågning i Danmark” i samarbejde med STS-arbejdsgruppen, CESAU inviterer til et seminar på Århus Universitet d. 22. maj 2013 om teknologi og etik. Under temaet ubiquitous technologies fokuserer seminaret på etiske problemer angående nærværende udviklinger, hvor teknologier og etisk problematiske features i stigende grad er indlejrede og usynlige.

Til seminaret har vi inviteret to talere: David Murakami Wood fra Queens University og Michael Zimmer University of Wisconsin-Milwaukee. Murakami Wood vil i sin præsentation tale om “Surveillant Landscapes: the Appropriation of Nature as Security”, hvor han fokuserer på etiske problemstillinger angående indlejringen af overvågningsteknologier i landskaber. Dernæst vil Zimmer præsentere sit arbejde med “Google Glasses and the Surveillance of Everyday Life”. Zimmer kigger her på Google Glasses som eksempel på de emergerende infrastrukturer omkring ‘augmented mobility technologies’ og undersøger deres indvirkning på forståelser og forventninger omkring privacy.

Nærmere detaljer i vedhæftede program (KLIK) eller på sts.imv.au.dk

Arrangementet er på engelsk.

Deltagelse er gratis, men tilmelding er påkrævet.

Deadline er den 16.maj ved mail til Ask Risom Bøge: imvarb@hum.au.dk