Debatarrangement om det moderne medborgerskab

Professor i Statskundskab, Per Mouritsen, vil sammen med Anne Marie Pahus, Michael Bøss og Jørn Loftager debattere det moderne medborgerskab.

01.12.2015 | Katrine Terkelsen

Dato tor 10 dec
Sted U1+U2, Dokk1, Hack Kampmanns Plads 2, 8000 Aarhus C

Kære medborger.

Kom og deltag i debatten om det moderne medborgerskab!

Debatpanelet består af:
PER MOURITSEN, professor i Statskundskab ved Aarhus Universitet og forfatter til bogen En plads i verden – Det moderne medborgerskab
ANNE MARIE PAHUUS, prodekan & lektor, Institut for Kultur og Samfund, AU
MICHAEL BØSS, lektor, Institut for Kommunikation og Kultur, AU
JØRN LOFTAGER, lektor, Institut for Statskundskab, AU

Før og efter debatten vil de tre århusianske jazz-musikere Bjarne Slipsager (sax, clarinet) Ulrik Bisgaard (trommer) og Adrian Christensen (bas) spille og der vil blive serveres et glas vin.

Debatten tager udgangspunkt i Per Mouritsens bog En plads i verden - Det moderne medborgerskab.

Uddrag af Gyldendals anmeldelse: En plads i verden tager udgangspunkt i tre centrale kerner i begrebet medborgerskab: Deltagelse i fælleskabet, ligebehandling gennem rettigheder, og statsborgerskab.

Bogen udfolder diskussionerne om, hvorfor det er vigtigt at deltage i fællesskabet, om loyalitet, opofrelse og frivillighed. Den beskriver den historiske baggrund for, og samspillet mellem de civile, politiske og sociale rettigheder, som kun realiseres, når borgerne gensidigt respekterer og opretholder dem. Endelig beskæftiger bogen sig med, hvad det vil sige, og hvorfor det fortsat er så vigtigt for det enkelte menneske, at være statsborger og dermed have ret til rettigheder – at have den plads i verden, hvor man er sikker, og kan handle og blive taget alvorligt af andre.

Læs mere om medborgerskabets tre aspekter her og download plakaten her

Arrangementet er gratis!

Debat, Arts, Business and Social Sciences