Slavoj Žižeks ideologikritik - tre kritiske perspektiver

Jørn Loftager, Andreas Beck Holm og Carsten Bagge Laustsen alle fra Aarhus Universitet vil i tre oplæg diskutere relevansen af Slavoj Žižeks ideologikritik.

24.09.2014 | Katrine Terkelsen

Dato ons 29 okt
Sted Bygning 1485 i Nobelsalen lokale 123, Nobelparken

Slavoj Žižek er en usædvanlig filosofi. Han er underholdende, provokerende og altid parat med en overraskende analyse af aktuelle begivenheder. Hans maniske produktivitet og stil har gjort ham til en intellektuel superstjerne indenfor en række akademiske felter og en flittig benyttet kommentator i både skrevne og elektroniske medier verden over. De senere år er han dog også beskyldt for at være en revolutionsromantiker, og hvad man kunne kalde en "nyttig idiot": En utaknemlig kritiker af den vestlige verden og en apologet for radikale og voldelige bevægelser. I foråret 2014 udkom Henrik Jøker Bjerre og Carsten Bagge Laustsens introduktion til Slavoj Zizeks tænkning og værk Den nyttige idiot. En introduktion til Slavoj Žižeks samfundsteori, Samfundslitteratur. I forlængelse af denne udgivelse vil tre forskere, Jørn Loftager, Andreas Beck Holm og Carsten Bagge Laustsen, fra Aarhus Universitet diskutere relevansen af ét centralt aspekt af Žižeks arbejde, måske det vigtigste, nemlig hans ideologikritik. Er der genuint nye indsigter at hente her, kalder vor tid overhovedet på en reformulering af det ideologikritiske projekt og hvorledes stiller vi os til Žižeks analyse af vor samtids ideologiske forvridninger?

Arts, Forelæsning / foredrag, Business and Social Sciences