Boglancering af "Mobilitet og Tilknytning"

This event is held by the CESAU research group Migration & Mobilitet

05.08.2015 | Katrine Terkelsen

Dato tor 26 nov
Sted 2110-122, Niels Juels Gade 84, Trøjborg, 8200 Aarhus N

Det seneste skud fra stammen i bogserien Antropologiske Studier er antologien Mobilitet og tilknytning redigeret af Karen Fog Olwig og Karen Valentin. Dette skal fejres, og derfor inviterer CESAU til boglancering på DPU, Trøjborg med Anders Sybrandt Hansen som diskutant.

Nepalesiske studerende, ukrainske landbrugspraktikanter, filippinske au pair -piger og palæstinensiske flygtninge. Umiddelbart fire vidt forskellige grupper af mennesker. Nogle kommer til Danmark for at tage en uddannelse for siden at vende hjem, nogle kommer for at få internationale erfaringer og tjene nogle penge, mens andre flygter fra krig og fattigdom og håber på en dag at kunne vende tilbage til deres hjemland. Men det gælder for dem alle, at de er rejst til Danmark for at blive i kortere eller længere tid, og at de udgør en lille del af den store migrationsbølge, der foregår verden over.

Mobilitet og tilknytning belyser de sociale, økonomiske og kulturelle årsager, der får mennesker på alle kontinenter til at forlade deres hjemland. Igennem ni etnografiske studier fokuserer forfatterne i særlig grad på, hvordan en række vidt forskellige migranter møder og opfatter Danmark. For nogle er Danmark blot et af mange stop på en længere migrationsrute, for andre er det et nyt hjemland, og for endnu andre bliver det deres andet hjemland ud over det, de forlod. Undervejs illustrerer forfatterne, at integration og mobilitet ikke nødvendigvis er hinandens modsætninger, og at migranterne på hver deres måde skaber og fastholder en tilknytning til både Danmark og verden udenfor.

Arts, Business and Social Sciences